destination:holland

9.3.07

Yllättävä keksintö

Jos olet koskaan paikkaillut polkupyörän takarengasta, olet varmaankin tavannut ottaa takarenkaan irti paikkaamisen ajaksi, toisaalta miksipä ei ottaisi? Juttu on kutenkin niin, että näissä paikallisissa "vähän vanhemmissa" polkupyörissä koko runko, satulatolpasta taaksepäin, kiinnittyy toisiinsa takakeskiön akselista. Tästä johtuen takarenkaan irrottaminen vaatii käytännössä puolen pyörän purkamisen.

Eilen kävellessäni keskustasta äänestämästä kotiin (hehe, pieni sanaleikki) oli ehkäpä yksi kauneimpia kevätpäiviä tähän saakka, huomasin sakkia paikkailemassa polkupyöriensä renkaita, ottamatta niitä vanteelta pois. Siitä se ajatus sitten lähti. Tietysti syy miksi kävelin, oli fillarin takarenkaan puhkeaminen (jälleen). Liikkeeseen vietäessä laskua kertyy 7.5eur ja fillarin saa yleensä noin neljän tunnin päästä takaisin.

Tänään sitten urakoin urakalla ja korjasin mokoman takarenkaan vajaassa tunnissa, siitä löytyi kaksi reikää, joista toinen oli jopa merkattu liidulla... eh, ja toinen oli niin röpöliäisessä kohdassa, että paikkaa oli kovin vaikea saada pitämään. Nyt kuitenkin pyörät pyörivät ja vankkurit vierivät!

Tunnisteet: ,

1 Comments:

  • Mainiota, että sinäkin olet antanut äänesi kuulua:=)
    Ja paappakin tänään nousi pyörän satulaan ensi kerran talven jälkeen, niin se on jo kevät täälläkin:D)

    ehnen

    By Anonymous Anonyymi, at 16:03  

Lähetä kommentti

<< Home