destination:holland

11.12.06

Pikkujoulut

Joulukuun kymmenes, siis tunnetusti maailmanlaajuinen pikkujoulupäivä, näimpä siis tästä innostuneina vietimme intternationaalia dinneriä ja pikkujoulua kukin omalla tahollamme. Niin myös Ilkka, joka asusteli Plutolaanissa, pakkasi ostoskärrynsä täyteen rosollivärkkiä ja suuntasi kotiinsa, koska sieltä löytyi tarpeeseen sopiva keittiö.

Ilkan plutolaanissa ollessa, tuli aika valmistaa rosollia, joka hoitui kätevästi keittämällä porkkanat, perunat ja punajuuret, sekä pilkkomalla ne kuin sipulit ja omenatkin. Kastike valmistui kätevästi kermasta ja punajuurimehusta, valkopippuria unohtamatta. Rosollin odottaessa kulhossa, tulivat myös muut ja toivat lasgnea, tortillakeittoa, kanapaprikajuttua, katalonialista makkaraa, spagettia, kalaa, kuten kukin omalla tahollaan koki sopivaksi.

Illan viiletessä, lyhyen ruokarukouksen jälkeen, kukin kätki osan näistä ruuista sisäänsä ja sulatteli sitä vielä pitkään. Tämän jälkeen jokainen avasi hänelle viisaan vaihto-opiskelijan tuoman joululahjan jotka vaihtelivat niin joulupukkipehmoleluista, palapeleihin, hanskoihin ja leikki megafooniin (joka meni studentmanagerille :))

Rauhaisaa joulunalusaikaa lukijakunnalle, itse ilmaannun suomeen pariksi viikoksi 20. joulukuuta ja uuden vuoden lienen jopa Tampereella, aurinkoisia päiviä kaikille :)

3 Comments:

  • Aurinkoa tällä kaivataankin, sateiden sijaan. Tulisipa lunta! Nyt sitten jouluna tiedetään kuka meidän perheen rosollit valmistaa :-D Mukavaa, lähes viimeistä, viikkoa ennen joululomaa. Kohta nähdään!

    By Anonymous Anonyymi, at 16:58  

  • Mukava tuo lähes jouluevankeliumin henkeen rustattu tapausselostus:) rosollikin siis onnistui!
    Ja Tervetuloa sitten kotisuomeen ensi viikolla! Uskon, että viimeistään silloin arjen harmaus vaihtuu jouluiseksi iloksi:) ehnen

    By Anonymous Anonyymi, at 19:46  

  • Jouluna arjen harmaus vaihtuu juhlan Harmasiin ;) jeejee!!! Enää viikko niin palajat, sitä ennen mulla on 3koetta *puke*, joista enkka on huomenissa... pitäisi siis mennä nuqmaan. :D oli hauska toi edellinen viesti, ihmettelen vain jos jossain jouluruokiin kuuluu spagetti tai lasagne! :D sussu-maanu

    By Anonymous Anonyymi, at 22:41  

Lähetä kommentti

<< Home