destination:holland

7.9.06

Koulu

Vaihto-opiskelu, niin, kouluunhan tänne on perimmiltään tultu. Tällä viikolla olen käynytkin muutaan otteeseen koululla. Otin ekaan periodiin neljä kurssia, Scientific Visualization, Computer Vision, "Curious about the Dutch?" lecture series sekä Introduction to Computing Science. Avausluentojen perusteella tuonne viimeiselle ei kannata mennä istumaan, muut sensijaan vaikuttavat hyvinkin mielenkiintoisille. Hollannin kulttuuri -kurssi on kaksi tuntia joka viikko, kun taas ohjelmistopuolen kursseille on merkitty 8h per viikko, paljon raportteja ja harjoitustöitä tiemmä, kiva nähdä miten tämä järjestelmä eroaa Suomen vastaavasta, ainakin luennoija on pakotettu arvioimaan paljonko aikaa harjoituksiin pitäisi mennä viikossa.

Oma laitokseni on Rijksuniversiteit Groningenin pohjoisella campusalueella, Zernike kopleksissa (lausu nike kuin urheilumerkki). Zernikessä tuntuu olevan kaikki matematiikkaan ja luonnontieteisiin liittyvä opetus, ehkäpä keväällä tai syksystä luen jotain myös keskustan laitoksilta.

5 Comments:

  • Olipas kiva, kun pitkästä aikaa kirjoitit. Niin se kouluvuosi jälleen käynnistyy. Opiskeluintoa :-D

    By Anonymous Anonyymi, at 15:10  

  • Hyvä nähdä tuo riksuniversität (lausutaan niin kuin on oikein:) oikein kuvassa ja kuulla kursseistasi. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Tsemppiä sinne, täällä on tainnut alkaa sadekausi:(, vesi ok, sade not t. ehnen

    By Anonymous Anonyymi, at 20:07  

  • Moro poro! Vai notta koulua... Mulla sitä on aivan liikaa. Kirjoituksetkin alkaa maanantaina. Pää on räjähduspisteessä kaikesta siitä mitä jo tietää ja siitä mitä pitäisi vielä oppia; ihan hyvä kun et ole kotona. ;) Jos sulla on hyviä vinkkejä, kuinka tehdä viime hetken kertausta otan mielelläni vastaan. :) Tasan viikko synttäreihin! :D

    By Blogger Suvi-Marja, at 20:20  

  • Nonni, siitä se riemu sitte ratkee :) Olen tässä itseki pähkäilly tieteellistä visualisointia dippatyöhön liittyen. Onko teillä joku kirja siel käytössä vai iha pruju?

    By Blogger Jaakko Salonen, at 09:49  

  • Käsittääkseni täähhä ei ole edes mitään kunnon prujua, vain kokoelma tieteellisiä artikkeleja. Ainakin se on tuttua Suomeen verrattuna, että prujuja saa odottaa useamman viikon kurssin alettua :)

    By Blogger Ilkka, at 11:59  

Lähetä kommentti

<< Home