destination:holland

30.3.07

Dublin


Molly Malone
Originally uploaded by goro.
Dublinin reissu tuli käytyä, kolme intensiivistä päivää, tuolla smaragdisaarella oli tällä kertaa tarpeeksi, ainakin minun jaloille :)

Perjantaina saavuimme Dublinin lentokentälle noin kahden pintaan, josta yllättäen bussimatka keskustaan kesti tunnin... kauheat liikennejärjestelyt, eipä siellä henkilöautollakaan paljon sen nopeammin liikuttu. Perjantaipäivän käytimme keskustan katujen kävelemiseen ristiin rastiin ja lopulta illalla kävimme kiertämässä useamman pubin ja totesimme, että kyllä se Guinness on parempaa alkulähteellä :) Yöksi palasimme hostellille, joka muuten oli vanha luostarikoulu!

Aamulla heräsimme viimeistään suihkussa, nimittäin lämmitä vettä ei tullut mistään! No onneksi irlantilainen aamupala maittoi ainakin minulle, makkaraa, pekonia, munakokkelia, papuja ja paahtoleipää, sekä tietysti "hash browneja"... mitä lienivätkään.

Lauantaipäivän mittaan kävimme kääntymässä Phoenix parkissa, joka on Euroopan suurin kaupungissa oleva puisto, Jameson whiskin tislaamossa, Guinnessin panimossa, jossa tutustuimme panimoprosessiin ja nautimme tuopilliset tuota, ah niin jaloa mallasjuomaa. Mukaan tarttui vielä todistus, että minä Ilkka Harmanen olen kaatanut sen täydellisen tuopin Guinnessia, joka myös Platonin ideamaailmassa tiedetään olevan ;) Tämän jälkeen suuntasimme pubiin katselemaan rugbyä ja myöhemmin Irlanti - Wales jalkapallopelin, joka itseasiassa pelattiin Dublinissa!

Sunnuntai aamusta meitä odotti yllätys, kevätaikaan siirtyminen! Näimpä aamupala jäi syömättä, onneksi lento takaisin oli vasta maanantaina :) Päivän mittaan kävimme Dun Laoghairessa, kaunis satama noin 12 kilometriä Dublinista etelään ja Dublinin linnassa turistikierroksella. Tulipa linnassa kysyttyä oppaalta muutama terävä kysymyskin... jopa niin terävä, että Beatriz sanoi minua leikillisesti nörtiksi. No mihinkäs kettu nahastaan pääsee tai lammas karvoistaan, vai miten se meni?

Maanantaina palasimme mannereurooppaan varsin väsyneinä, mutta tyytyväisinä.

Kuvan patsas, paikallisten mukaan 'Tart with the Cart', siis Molly Malone oli sikäli mielenkiintoinen, että samannimisen pubin olen löytänyt jo puolesta kymmenestä euroopan kaupungista... Dublinista tämän nimistä pubia et kuitenkaan löydä... tsekkaa wikipediasta miksei :)

1 Comments:

  • Noi moii Ile!

    Olitpa jo saanut meitinkin maailmanympärimatkan näkyviin Amsterin maisemista.
    KIITOS vielä hyvästä ja mukavasta isännyydestä:):):D)

    nimim. kotona ollaan

    By Anonymous Anonyymi, at 21:04  

Lähetä kommentti

<< Home