destination:holland

28.12.06

Joululoma



Joululomaa viettäminen on sujunut tähän asti Kyrönojen äärellä, perheen lisäksi on tullut tavattua serkkuja ja kavereita, uudeksi vuodeksi edessä vielä siirtyminen tamperesteriin ja 3. päivä lento hollannin kulmille. Loma on kyllä ollut miellyttävää ja tervetullutta, oudosti silti on jäänyt kaipaan niitä ystäviä jotka on Groningenissa saanut, onneksi pääosin on vielä 6 yhteistä kuukautta edessä ja siinä tietysti kohokohtana huhti-toukokuun matka Hong Hongiin :)

18.12.06

Stetson-Harrison

Palautin tänään viimeisen koulupaperin ennen joulua, kirjoitin siihen "Using Stetson-Harrison method, the more efficient one is object-space...", vähän palautuksen jälkeen minulle selvisi, ettei kukaan täällä täällä ole mokomasta metodista kuullutkaan! Kyselin tuossa vielä Anneltakin, siis jyväskylässä asuteleva pohojalaanen, eikä hänelläkään ollut mitään hajua.

Kaikille selvennyksenä, että stetsonihan on amerikkalainen hattu ja harrison firma, joka tiedetään valmistaneen kyseisiä päähineitä. Täten Stetson-Harrison on siis metodi, jossa vastaus kiskaistaan hatusta, kuten taikuri + silinteri = jänis :)

Kyselisinkin yleisöltä kuinka monelle ko. metodi on etukäteen tuttu? TTKK/TTY/TUT-teekkareille ainakin lienisi olevan, olenko väärässä?

11.12.06

Pikkujoulut

Joulukuun kymmenes, siis tunnetusti maailmanlaajuinen pikkujoulupäivä, näimpä siis tästä innostuneina vietimme intternationaalia dinneriä ja pikkujoulua kukin omalla tahollamme. Niin myös Ilkka, joka asusteli Plutolaanissa, pakkasi ostoskärrynsä täyteen rosollivärkkiä ja suuntasi kotiinsa, koska sieltä löytyi tarpeeseen sopiva keittiö.

Ilkan plutolaanissa ollessa, tuli aika valmistaa rosollia, joka hoitui kätevästi keittämällä porkkanat, perunat ja punajuuret, sekä pilkkomalla ne kuin sipulit ja omenatkin. Kastike valmistui kätevästi kermasta ja punajuurimehusta, valkopippuria unohtamatta. Rosollin odottaessa kulhossa, tulivat myös muut ja toivat lasgnea, tortillakeittoa, kanapaprikajuttua, katalonialista makkaraa, spagettia, kalaa, kuten kukin omalla tahollaan koki sopivaksi.

Illan viiletessä, lyhyen ruokarukouksen jälkeen, kukin kätki osan näistä ruuista sisäänsä ja sulatteli sitä vielä pitkään. Tämän jälkeen jokainen avasi hänelle viisaan vaihto-opiskelijan tuoman joululahjan jotka vaihtelivat niin joulupukkipehmoleluista, palapeleihin, hanskoihin ja leikki megafooniin (joka meni studentmanagerille :))

Rauhaisaa joulunalusaikaa lukijakunnalle, itse ilmaannun suomeen pariksi viikoksi 20. joulukuuta ja uuden vuoden lienen jopa Tampereella, aurinkoisia päiviä kaikille :)

4.12.06

Biljaardi

Syksyn mittaan on tullut jatkettua viime vuoden aikana aloitettua harrastusta, siis biljaardia, niinkuin kuvasta näkyy. Biljardisali on auki alkuillasta yö kahteen, joten koulun jälkeen ehtii hyvin muutamaksi tunniksi pelailemaan muutamana päivänä viikossa. Koulussahan nyt pitää taas hyvin kiirettä, paljon uutta opettelua ja seminaariinkin pitäisi osallistua aiheella "Web service composition" :) No onneki sentään omaa tutkimustyötä ei tarvitse tehdä vaan useamman paperin analysoiminen riittää.

Muutaman kerran on tullut lyötyä vetoakin biljardista, yhdellä kertaa hävisin kaksi euroa ja toisella kertaa voitin pelin keittiövuorosta, siis vältyin keittiön siivoamiselta yhdeltä päivää :)